Een Goede Manier Om Je Stress NU Op Te Lossen

 

 

Je wilt leren omgaan met stress of eigenlijk wil je dat stress probleem voor eens en voor altijd helemaal oplossen. Daarom surf je op het internet. Je leest hier een artikeltje. Je ziet daar een test of wat adviezen en je wilt nu echt van die stress af. Nu is dan de tijd gekomen om te beslissen welk advies je op zult volgen. Je weet al dat je tijd nodig zult hebben om je te ontspannen. Je zou aan meditatie moeten gaan doen. Je zou een dagje vrij moeten nemen, om bij voorbeeld naar een wellnessparadijs te gaan. 

Maar besef je eigenlijk wel wat stress met je doet? Misschien realiseer je je alleen maar dat je die gedachtestroom in je hoofd maarniet kunt stoppen. En je weet dat het moeilijker is dan vroeger om gewoon te ontspannen en te genieten. En dat is precies waarom je op deze pagina terecht bent gekomen. 

Hier zijn een paar tips om je stress op te lossen.

-          Ga iedere dag een uurtje buiten wandelen

-          Lach veel

-          Zing iedere dag

-          Ga iets moois schilderen

-          Ga sporten 

Ieder van deze tips kan helpen om je stress te verminderen. Je moet er alleen maar aan beginnen om het ook daadwerkelijk te doen. 

Maar wat doe jij? Je denkt alleen maar aan die lange lijst van dingen die je nog te doen hebt. Of ben je eigenlijk bang om die lijst te verkleinen?  

 

Dan heb ik hier voor jou de beste tip om je stress nu,

op dit moment op te lossen.

 

Ga zitten en begin bewust te ademen. Adem  in en adem uit. Zeg tegelijkertijd tegen jezelf: Ontspan. En adem weer in en uit. En zeg tegen jezelf: ONTSPAN. Doe dit een paar minuten lang en je zult je opgelucht voelen.  Zo gemakkelijk is het.

Ik wil hier de nadruk op leggen. Probeer het nu en je zult meteen merken dat je stress wegebt. 

Onderzoek heeft uitgewezen dat deze oefening dezelfde uitwerking heeft als meditatie: je bloeddruk en je hartslag gaan omlaag. Je ademhaling is rustiger. Gevoelens van stress verdwijnen. Om het meeste uit deze oefening te halen geef je je volledige aandacht als je het woord ONTSPAN zegt. Als je gedachten toch afdwalen naar je zorgen focus dan weer op je adem en op het woord ONTSPAN.  

Dan weet je nu hoe je je stress onmiddellijk kwijt kunt raken. Doe het nu meteen maar!

Wil je meer informatie over stress in je emailbox ontvangen? Schrijf je dan nu in. Als je je inschrijft krijg je een mail waarin je je aanmelding moet bevestigen.

Dan ontvang je meteen het gratis e-boek

Gelukkig en Vrij zonder Stress

als PDF

met vriendelijke groeten,

 

Annelies Hilgers